Månadsarkiv: augusti 2017

Björn Frantzen öppnar nytt

Sommaren 2016 stängde kocken och krögaren Björn Frantzén sin tvåstjärniga restaurang i Gamla Stan för att flytta till ny lokal. 30 augusti slår nya Frantzén upp dörrarna på Klara Norra Kyrkogata 26 i centrala Stockholm. I fastigheten för nya Frantzén pågår sedan ett år tillbaka en total ombyggnation av restaurangens totalt tre våningar samt terrass. Trots att ytan blir mer än fem gånger större än den gamla restaurangen behålls de 23 sittplatserna.

Frantzen öppnar nytt

I väntan på att ombyggnationen blir klar har tiden utnyttjats maximalt i Frantzéns provlagningskök. Genom ett kreativt och metodiskt arbete har ett flertal nya rätter skapats som får premiär på restaurangen.

– Nya Frantzén har samma gastronomiska inriktning och filosofi som den tidigare restaurangen, säger Björn Frantzén. Den stora skillnaden är tillgången till alla de tekniker vi tidigare saknat på grund av platsbrist i köket, exempelvis matlagning över öppen eld. Vår främsta målsättning med nya Frantzén är dock att skapa en helhetsupplevelse som inte var möjlig i den förra lokalen.

Nya Frantzén har skapats i samarbete med inredningsarkitekterna på Joyn Studio. Restaurangen kommer att drivas av Björn Frantzén samt köksmästaren Marcus Jernmark. Ansvarig förmatsalsarbetet står Carl Frosterud som tidigare arbetade på Operakällaren och chefssommelier är Anna Rönngren.

Bokningen för nya Frantzén öppnar klockan 10.00 den 30:e juni.